Jakie warunki powinien spełnić program ERP, aby zapewniał firmie optymalizację działalności, konkurencyjność na rynku, wzrost wydajności, realny zysk z produkcji?

Według nas powinien być przede wszystkim narzędziem dopasowanym do specyfiki branży i odpowiadającym na aktualne wyzwania rynku spożywczego. Właściwie dobrany program ERP gwarantuje efektywne zarządzanie całym łańcuchem logistycznym w firmie, od produkcji aż po sprzedaż.

Oto 5 cech, jakimi powinien charakteryzować się skuteczny system ERP dla branży spożywczej:

  1. Pełne traceability towarów i dokumentów
  2. Elektroniczna wymiana danych z dostawcami i klientami
  3. Automatyzacja procesów i kontrola produktywności
  4. Zarządzanie danymi firmy w czasie rzeczywistym
  5. Specjalistyczne rozwiązania odpowiadające specyfice branży

O tym, w jaki sposób oprogramowanie Akanea spełnia wszystkie 5 kryteriów dobrego systemu ERP, opowiadamy w artykule na portalu Food Fakty. Zapraszamy do lektury!

https://foodfakty.pl/5-powodow-dla-ktorych-warto-wyposazyc-firme-w-system-erp